joi, 10 februarie 2011

Capitolul 4

Drumul catre Tehnici de Aparare a fost foarte sumbru. Seb nu a scos o vorba si parca a pastrat o anume distanta intre noi pe coridor. Mi-era frica sa-l intreb care era problema tinand cont ca dupa cartile mele s-a schimbat la fata. Oricum, nici eu nu prea aveam chef de vorba dupa ce am vazut ce scria in carti, intrebarea era: ce-a vazut Seb in ele.

Nu, nu avea cum sa vada ce am vazut eu asa ca poate chiar era speriat de Stan? Ciudat, nu mi-a dat impresia ca e vreun fricos, dar avand in vedere ca azi l-am cunoscut, la urma urmei orice era posibil. Gandul asta m-a mai linistit un pic, desi nu eram prea incantata ca Seb e ingrijorat din cauza lui Stan. O data si-o data o sa se intoarca roata si-o sa ma razbun pe Stan pentru toti cei pe care i-a batjocorit.

M-am gandit sa schimb subiectul si din gandurile mele si din ale lui in timp ce ne apropiam de clasa lui Molusca.

- Hei, sa nu razi cand ii vezi fata lui Molusca, nu e prea amabil in general, iar cand radem de el cu atat mai putin, ok? I-am zis si i-am zambit incurajator.

- Ok! A raspuns Seb sec si abia sesizabil.

- O sa incerc sa ii atrag atentia asupra mea ca sa nu-ti strice prima zi de scoala, am continuat eu sperand sa-i schimb dispozitia.

- Aha, a raspuns la fel de sec.

Am intrat in clasa incercand sa gasesc alte subiecte care sa-l inveseleasca pe Seb, dar poate fata lui Molusca urma sa faca asta in locul meu.

Am luat loc in bancile din spate de data asta. In primul rand ca el nu ma avea la inima pe mine si nici eu nu ma dadeam in vant dupa metodele lui de educare, chiar daca materia in sine era chiar misto si folositoare. Iar in al doilea rand pentru ca asta era materia preferata a lui Johnny si era si preferatul profesorului asa ca locul din fata era numai al lui.

In scurt timp si-a facut intrarea si Molusca, iar in ochii lui Seb as fi putut sa jur ca citesc amuzament. Victor Galushc era un tip inalt plin de muschi despre care ai fi zis ca nu are nevoie de tehnici magice de aparare, ci doar o incruntare era de ajuns sa alunge dusmanul. Avea fata ca o Molusca, bine asta nu ajuta prea tare, asa ca un Bulldog fleoscait ar fi mai adecvat. Ceva fioros numai ca din pacate daca incepea sa vorbeasca nu te mai speriai asa tare. Singurul rau pe care ti-l putea face fara niciun pic de magie era sa mori de ras.

- Buna ziua! A zis el pe cea mai subtire voce posibila ca un scartait de vioara.
Moment in care Seb a pufnit in dreapta mea, dar si-a refacut rapid fata si si-a pus masca de om serios. Eu am inceput sa tusesc cand am vazut ca Molusca cauta sursa pufnitului in directia noastra ceea ce sper ca l-a derutat.

- Ma scuzati, i-am zis ca sa fiu sigura ca pare totul real.

- Mda, deschideti cartile la pagina 67, a continuat el parca ignorandu-mi total existenta.

Deci azi faceam doar teorie din fericire. Numai bine pentru Seb ca o sa scape de jena de a-i fi testate puterile in fata tuturor.

Lectiile le copiam din carte, chiar daca nu are niciun sens, singura scuza e ca profesorul era prea lenes sa ne predea. Si-a pus fundul pe scaunul de la birou si s-a intors cu fata la geam deschizandu-si plictisit ziarul.

Oare cat de nevazuta puteam face o vraja de copiere de pe carte pe caiet? Am repetat in gand cuvintele si am indreptat mana de la carte spre caiet, numai ca in drum am dat cu cotul de scaun si vraja a luat o intorsatura urata. Cartea s-a copiat pe biroul nostru in intregime, iar Seb era sa fie si el tatuat. A dus degetul aratator la gura si mi-a facut semn sa nu scot nicio vorba. L-am ascultat, mai ales ca eram prea speriata ca sa ma gandesc la o rezolvare rapida.

Seb a inchis ochii si a tinut mainile deasupra mesei, iar incet incet scrisul a inceput sa se stearga. Din pacate Molusca a sesizat probabil miscarea lui si si-a intors privirea.

- Domnule Clarke? Vrei cumva sa demonstrezi teoria pe care tocmai ai scris-o? A intrebat Molusca iritat.

- Domnule? A raspuns Seb derutat.

- Eram sarcastic, nu te intrebam, iti spuneam. Va trebui sa te obisnuiesti, sa nu trebuiasca sa repet de 2 ori. Te rog vino in fata clasei si demonstreaza teoria contrablestemului aerian, a spus profesorul plictisit.

Seb s-a ridicat si s-a dus in fata asteptand ca profesorul sa-i spuna cum ar putea face un contrablestem fara un blestem real. Din pacate eu stiam raspunsul.

Molusca se ridica de pe scaun, inainta lent spre Seb, isi increti fruntea concentrandu-se apoi intinse mana spre Seb, spunand cuvintele cu voce tare. Ar fi trebuit sa-l avertizez pe Seb despre obiceiurile proaste ale profesorului, inaintea orei, dar Tarotul m-a dat peste cap si am uitat. M-am bucurat ca socul de pe fata lui Seb a durat doar o secunda apoi si el la randul lui s-a incruntat si a ridicat mana spre profesor. Imi doream sa intervin, sa-l protejez pe Seb, dar in acelasi timp speram sa nu fie nevoie si Seb sa demonstreze, inc-o data cat de priceput este.

Intr-un duel ca acesta trebuie sa fii rapid. Asa ca probabil Molusca nu se astepta ca Seb sa reactioneze aruncand blestemul destul de incet, probabil oricine altcineva, in afara de mine si Johnny, si acum si Seb, nu ar fi reusit sa-l contraatace. Mare i-a fost surpriza profesorului cand a trebuit sa arunce un scut asupra lui pentru ca Seb a folosit un alt blestem pentru a-l trimite pe primul in directia de unde pornise. Ceilalti elevi au scos sunete de uimire si unii chiar au ras pana in momentul in care privirea lui Molusca i-a amutit.

- La loc! A marait profesorul ridicand o spranceana la Seb.

Seb s-a intors in banca facandu-mi cu ochiul si zambind cu spatele la prof. M-am bucurat ca ii trecuse norul intunecat care ii plutea deasupra capului, desi in banca a parut ca pastreaza aceasi distanta de mai-nainte. Poate mi se pare, trebuie sa-mi reamintesc mereu ca de abia azi l-am cunoscut si nu trebuie sa mi se invarta universul in jurul lui de pe acum.

Molusca mi-a intrerupt sirul gandirii aruncand un scut de barare a altor vraji, cu alte cuvinte numai puteam folosi niciun descantec pana la sfarsitul orei.

- Pagina 67, continuati! A zis scurt apoi si-a reluat si el activitatea.

Il puteai lua prin surprindere pe Molusca, dar niciodata nu il prindeai cu garda jos. Am incercat, probabil de aceea nu ma are la inima. De fiecare data cand ma “testa”, cum ii placea lui sa spuna, eu as fi zis “tortura”, il testam si eu pe el cam cum a facut-o Seb. In loc de scuturi de protectie aruncam alte blesteme de intersectie. Din pacate nu l-am prins niciodata pe picior gresit.

Asta era singura materie la care nu trebuia sa ma prefac nestiutoare pentru ca as fi avut de suferit la fiecare “testare” daca nu ma aparam cum se cuvine, plus ca daca Johnny nu iesea in evidenta descurcandu-se la fel de bine ca mine nici eu nu aveam de ce. Macar de-ar fi fost Johnny asa la toate materiile, viata mea ar fi fost mult mai usoara.

Ne-a luat toata ora sa copiem lectia si nu am avut timp sa vorbesc nimic cu Seb. Dar privirea amuzata pe care mi-a aruncat-o cand s-a intors langa mine a insemnat destul de mult si m-a mai usurat de griji.

Cand s-a sunat am rasuflat, si eu si Seb in acelasi timp, usurati.

- Iarta-ma, trebuia sa-ti dau mai multe detalii despre modul meschin al lui Molusca, dar obisnuindu-ma cu el asa, pur si simplu am uitat! M-am repezit sa-i zic indreptandu-ne spre iesire.

- Nu-i nimic, m-am prins repede ce vroia sa faca. Oricum ma mir ca un om ca el preda intr-o scoala, e destul de periculos ce face.

- Da, este, dar probabil le e frica de el ca sa-l dea afara, am glumit eu. Facand o pauza m-am gandit mai bine si i-am raspuns serios: de fapt nu a fost nimeni ranit pana acum, nu stiu daca e noroc sau pur si simplul stie cat sa se intinda. E intimidant, da, dar nu periculos, am zis ganditoare.

- Cum sa nu? Nu ai auzit ce voce are? Era sa fac infarct! Daca asta nu e periculos atunci nu stiu ce e.

Am inceput amandoi sa radem pe drumul catre urmatoarea clasa si m-am bucurat ca atmosfera dintre noi s-a mai destins, dar n-o sa am niciodata curaj sa-l intreb care a fost motivul real. Probabil o sa si uit pana maine pentru ca tot timpul ma pierd in ochii lui, nu-mi mai amintesc nici macar de ce eram eu suparata.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu